ماده 1
کلیه اتباع کشورهای ملحق شده به مقاوله نامه شماره 19سازمان بین المللی کار که طبق قوانین و مقررات مربوط در ایران به کار اشتغال دارند در مقابل حوادث ناشی ازکار تحت پوشش حمایتهای زیر قرار می گیرند :
الف) خدمات درمانی تابهبود حادثه دیده
ب) غرامت دستمزد
پ) غرامت نقص عضو
ت) ازکارافتادگی جزیی
ث) ازکار افتادگی کلی ناشی ازکار
ج) فوت در اثر حادثه ناشی ازکار
تبصره: وزارتخانه های امور خارجه و کار و امور اجتماعی مکلفند کشورهای ملحق شده به مقاوله نامه شماره (19)سازمان بین الملی کار را به سازمان تامین اجتماعی – که از این پس در این آیین نامه سازمان نامیده می شود – معرف نمایند.
ماده 2
در صورت وقوع حادثه ناشی ازکار ، کارفرما مکلف است اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید وضع حادثه دیده به عمل آورد و مراتب را ظرف سه روز اداری به صورت کتبی به اطلاع سازمان برساند . در صورتی که کارفرما بابت اقدامات اولیه متحمل هزینه ای شده باشد سازمان هزینه های یاد شده را طبق تعرفه های جاری خود پرداخت می نماید .
تبصره: در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه ناشی از کار در اثر عدمرعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماریهای ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی واحتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان کارفرما بوده است سازمان هزینه ها مربوط به معالجه ، غرامت ، مستمریها و غیره را می پردازد و طبق ماده (66) قانون تامین اجتماعی –مصوب 1354 – هزینه های یادشده را ازکارفرما وصول وصول می نماید.
ماده 3
کارفرمایانی که اتباع کشورهای موضوع ماده یک این آیین نامه را را به کار می گمارند مکلفند نسبت به نامنویسی کارکنان یادشده نزد سازمان اقدام و مادامی که اتباع خارجی نزد آنان اشتغال دارند حق بیمه آنان را همه ماهه طبق ماده (4) این آیین نامه پرداخت نمایند .
ماده 3
نرخ حق بیمه مشمولان این آیین نامه سه در صد حقوق و مزایا پرداخت شده به آنان است که هرماه توسط کارفرما از حقوق و مزایای تبعه بیگانه کسر و به سازمان پرداخت می شود .
اسامی کشورهای ملحق شده به مقاوله نامه شماره 19
مقاوله نامه تساوی رفتار با آسیب دیدگان حوادث ناشی از کار (سال 1925)تاریخ اجرا 17/6/1305