قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان،بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار(کد دار)
تعاریف و اصطلاحات
قانون: قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان ، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار(کد دار) مصوب 18/5/88 مجلس شورای اسلامی
فرش : قالی ، قالیچه و گبه
صنایع دستی شناسه دار (کد دار) : صنایع دستی خانگی و غیر آن در گروه های مصوب شناسه دار
ب – مشمولان
شاغلان در مشاغل قالی ، قالیچه و گبه و صنایع دستی خانگی و غیر آن در گروههای مصوب شناسه دار، تابلو بافان طرح پوستر،رنگرزان،پرداخت زنان دستی ، چله کشان دستی ماهر و رفوگران ماهر و سایر شاغلان صنایع وابسته به تولید فرش و قالی و شاغلین خانگی و یا پاره وقت که دارای مجوز فعالیت و یا کارت شناسایی معتبر از وزارت بازرگانی و یا سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری می باشند.
ج – مراجع معرفی کننده
وزارت بازرگانی و سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری پس از شناسایی و معرفی متقاضیان واجد شرایط به سازمان آموزش فنی و حرفه ای و اخذ کارت مهارت فنی معتبر از سازمان مربوطه نسبت به معرفی مشمولان به همراه تصویر کارت مذکور به واحدهای اجرائی ذیربط اقدام می نمایند.بدیهی است واحد اجرائی می بایست نسبت به تطبیق تصویر کارت مهارت فنی با اصل آن اقدام نموده و اطلاعات لازم را در سیستم مکانیزه ذخیره نماید.
بنابراین مدارک ذیل جهت معرفی متقاضیان به شعبات بیمه مورد نیاز می باشد:
1- اصل گواهی مهارت فنی حرفه ای به همراه تصویر آن
2- اصل کارت شناسایی صنعتگری به همراه تصویر آن
3- اصل کارت ملی به همراه تصویر آن
د – شرایط پذیرش درخواست مشمولین
1- حداقل سن افراد واجد شرایط برای انعقاد قرارداد 15 سال و حداکثر 50 سال تمام در تاریخ ثبت تقاضا در دفتر واحد اجرائی می باشد.
2- پذیرش تقاضا و انعقاد قرارداد با متقاضی که در زمان ارائه تقاضا بیش از 50 سال سن داشته باشد موکول به احراز شرایط ذیل خواهد بود:
1-2- در زمان تقاضا سن متقاضی از 55 سال تمام بیشتر نباشد
2-2- حق بیمه مربوط به سالهای مازاد بر 50 سال سن را بطور یکجا بپردازد.
3-2- از تاریخ پذیرش تقاضا توسط سازمان تآمین اجتماعی (انعقاد قرارداد)تا تاریخ پرداخت حق بیمه بیش از یک ماه فاصله ایجاد نشده باشد.
4-2- هر فرد صرفآ یک بار می تواند متقاضی استفاده از امکان پرداخت حق بیمه مازاد بر 50 سال بصورت یکجا شود.
5-2- سوابق بیمه پردازی مشمولان این بخشنامه به حداکثر سن موضوع این بند اضافه می شود.
نحوه پرداخت حق بیمه و چگونگی بهره مندی از تعهدات قانونی
1- پرداخت حق بیمه مشمولین به صورت انفرادی با ارائه تقاضای کتبی و تنظیم قرارداد انجام می گردد و شروع پرداخت حق بیمه از تاریخ انعقاد قرارداد خواهد بود.
2- بیمه شدگانی که بصورت انفرادی حق بیمه پرداخت می نمایند از شمول قانون بیمه بیکاری مصوب 26/6/1369 خارج می باشند.بنابراین از مقرری بیمه بیکاری نیز برخوردار نخواهند شد.
3- حق بیمه مشمولانی که دارای کارفرما می باشند توسط کارفرما پرداخت می گردد.با توجه به اینکه این گروه از بیمه شدگان مشمول قانون بیمه بیکاری می باشند، پرداخت 3% حق بیمه بیکاری مقرر توسط کارفرما الزامی بوده و از مزایای مربوطه نیز برخوردار خواهند شد.
4- شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه ، مستمریهای بازنشستگی ،بازماندگان ، از کارافتادگی و همچنین استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی عینآ به ترتیب تعیین شده در قانون تآمین اجتماعی و تغییرات بعدی آن خواهد بود.
5- تآمین اعتبار دفاتر درمانی بیمه شدگان انفرادی حداکثر تا پایان دوره پرداخت حق بیمه خواهد بود و در خصوص بیمه شدگان گروهی همانند سایر بیمه شدگان اجباری اقدام می گردد.بدیهی است مشمولین این بخشنامه از پرداخت فرانشیز معاف می باشند.